Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Днес на пазара се предлагат стотици видове добавки за дизел с най-различни марки и характеристики. Но кое е най-важното за една добавка за дизел? Основното за една добавка за дизел е да подобрява качеството на горивото, да подобрява изгарянето, да почиства горивната система, за зимните добавки - да предпазват дизеловото гориво от замръзване. Ето някои от характеристиките на зимните дизелови горива и кои характеристики подобряват добавките?

Температура на помътняване - Cloud pint. Това е температура на дизеловото гориво, при която за първи път се виждат парафиновите кристали в дизеловото гориво.

Температура на течливост - Pour pint. Това е най-ниската температура, при която горивото все още се движи / тече.

Гранична температура на филтруемост - Cold Filter Plugging Point (CFPP). Това е граничната температура, до която горивото преминава през горивните филтри на двигателя.

Температура на течливост на горивото Low Temperature Flow Test (LTFT). Друг, по-консервативен тест на горивото за течливост, определящ работоспособността на автомобила при ниски температури.

Утаяване на восък Wax Settling. Този критерии показва как се утаява восъка в горивото при продължително съхранение в покой. За премахването на този проблем има специални добавки / WASA /, които  предпазват горивото от утаяването на восъка в него. Тези добавки поддържат восъка разпръснат в целия обем на горивото при ниски температури в покой, и намаляват вероятността от запушване на горивната система и филтъра от утаен восък.